آغاز دوره مجازی «تدبر در قرآن» ویژه دانشجویان استان اصفهان

۲۰ خرداد ۱۴۰۲ | ۰۹:۳۰ کد : ۵۷۹۷۰ فرهنگی اخبار ویژه
معاون فرهنگی جهاددانشگاهی واحد اصفهان از آغاز برگزاری دوره مجازی «تدبر در قرآن» با عنوان «خوانش قرآن، خوانش زندگی» ویژه دانشجویان دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی این استان خبر داد.
آغاز دوره مجازی «تدبر در قرآن» ویژه دانشجویان استان اصفهان

محمدرضا رهبری با اشاره به برگزاری دوره آموزشی «تدبر در قرآن»، از سری طرح‌های هماهنگ و سراسری سازمان قرآنی دانشگاهیان کشور، اظهار کرد: این دوره در سطح مقدماتی و با عنوان «خوانش قرآن، خوانش زندگی؛ ارائه سوره‌های قرآن با رویکرد خیرگزینی و عمل به آن» ویژه دانشجویان دانشگاه‌ها و مؤسسات و مراکز آموزش عالی استان اصفهان برگزار می‌شود.

وی با بیان اینکه دوره آموزشی «تدبر در قرآن» به‌صورت مجازی از ۲۰ خردادماه جاری آغاز شد و طی ۱۰ جلسه برگزار می‌شود، گفت: مدرس این دوره، مریم میریان، دانش‌آموخته مجمع مدارس دانشجویی قرآن و عترت دانشگاه تهران است و ۱۲۰ نفر برای شرکت در این دوره ثبت‌نام کرده‌اند، در پایان دوره نیز برای شرکت‌کنندگان گواهی صادر می‌شود.

معاون فرهنگی جهاددانشگاهی واحد اصفهان افزود: این دوره به‌صورت رایگان و کارگاهی در فضایی مبتنی بر تبادل افکار و خلاقیت برگزار می‌شود و دانشجویان ضمن آشنایی با مفهوم تدبر و نقش آن در زندگی، با گام‌های شش‌گانه فرایند خیرگزینی متناسب با سوره‌های انتخابی آشنا می‌شوند.

وی با اشاره به انتخاب رویکرد خیرگزینی برای دوره آموزشی «تدبر در قرآن»، گفت: یکی از آسیب‌های موجود در زمینه تدبر در قرآن این است که مخاطبان مصداق موضوعات سوره‌ها را متوجه نمی‌شوند و یا اینکه نمی‌دانند برای عمل به این مصادیق و موضوعات باید چه فرایندی را طی کنند. بنابراین رویکرد دوره، خیرگزینی انتخاب شده است تا با فعال‌سازی قوه اختیار، توان مخاطبان برای عمل به مصادیق و موضوعات سوره‌ها را تقویت کند. در این راستا، ۹ سوره قرآن کریم شامل سوره‌های حمد، فلق، ناس، نصر، ماعون، همزه، زلزال، ضحی و انشراح برای این دوره انتخاب شده است.

رهبری تصریح کرد: سازمان قرآنی دانشگاهیان کشور وابسته به جهاددانشگاهی هر سال طرح «دانشجو متدبر قرآن کریم» را به منظور شناسایی و پرورش دانشجویان مستعد و علاقه‌مند به فرهنگ قرآنی برگزار می‌کند تا در راستای تحقق منشور توسعه فرهنگ قرآنی به‌عنوان بالاترین سند فعالیت‌های قرآنی کشور، تقویت فرهنگ قرآنی در دانشگاه‌ها و آشنایی مخاطبان با ضرورت عمل به آموزه‌های قرآن گام بردارد.

وی با اشاره به اینکه معاونت فرهنگی جهاددانشگاهی واحد اصفهان در راستای ترویج آموزه‌های قرآن و گسترش فرهنگ قرآنی در میان دانشجویان، علاوه بر اجرای طرح‌های سراسری و هماهنگ، سلسله‌ نشست‌های ماهانه «نامه و قرار» و «قرآن به‌مثابه متن ادبی» را نیز برگزار می‌کند، تصریح کرد: در نشست‌های «نامه و قرار» که برگزاری آن از سال گذشته کلید خورده، شرکت‌کنندگان با راهنمایی اساتید متخصص در زمینه مهندسی ذهن و علوم قرآن و حدیث، به بحث و گفت‌وگوی آزاد درباره موضوعات مشخص‌شده می‌پردازند که این موضوعات عمدتاً به دیدگاه قرآن درباره مسائل روز و مبتلابه جامعه مربوط می‌شود. نشست‌های «قرآن به‌مثابه متن ادبی» نیز از اردیبهشت‌ماه سال جاری آغاز شده و به بررسی وجوه ادبی، بلاغی و زیبایی‌شناختی قرآن کریم اختصاص دارد.

کلید واژه ها: قرآن تدبر قرآن دوره آموزشی تدبر قرآن قرآن کریم دوره دوره آموزشی فرهنگ قرآنی معاونت فرهنگی جهاد دانشگاهی واحد اصفهان معاونت فرهنگی سازمان قرآنی


نظر شما :