پرونده سومین جشنواره داستان کوتاه زایندهرود بسته شد
به گزارش روابط عمومی جهاد دانشگاهی واحد اصفهان، داریوش اسماعیلی گفت: در مجموع ۴۱۰ اثر به دبیرخانه این جشنواره رسیده، شامل ۲۵۳ اثر در بخش آزاد، ۷۱ اثر در بخش ویژه، ۷۶ اثر در بخش کوتاه کوتاه و ۱۰ اثر در بخش دانشجویان ایرانی خارج از کشور. تعداد شرکتکنندگان نیز۳۲۵ نفر بوده که از این بین ۵۵ درصدشان آقا و ۴۵ درصدشان خانم بودهاند.
معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی اصفهان در ادامه تصریح کرد:طبق پایش های انجامشده، حدود ۵۸ درصد شرکتکنندگان، دانشجویان دانشگاه دولتی، ۱۷ درصد از دانشگاه آزاد، ۹ درصد پیام نور، ۷ درصد از دانشگاه غیرانتفاعی و ۶ درصد از دانشگاه علمی کاربردی بودهاند. همچنین ۴۷ درصد از این دانشجویان شرکتکننده در مقطع کارشناسی،۲۹ درصد در مقطع کارشناسی ارشد،۱۶ درصد در مقطع دکتری و ۴ درصد در مقطع کاردانی تحصیل کردهاند.
اسماعیلی، آمار رشته تحصیلی شرکتکنندگان سومین جشنواره داستان کوتاه زایندهرود را نیز به این شرح اعلام کرد:علوم انسانیها ۴۸ درصد، رشتههای فنی و مهندسی ۲۱ درصد، دانشجویان هنر ۱۲ درصد، پزشکی حدود ۹ درصد و علوم پایه ۷ درصد از این آمار را به خود اختصاص دادهاند.
دبیر این جشنواره، اصفهان، تهران و مشهد را شهرهایی معرفی کرد که به ترتیب بیشترین آثار را به دبیرخانه سومین جشنواره داستان کوتاه زایندهرود ارسال کرده بودند و اینکه شرکتکنندگانی از شش قوم متفاوت ۳۰ استان کشور، همچنین ایرانیان ساکن در کشورهای کانادا، افغانستان، انگلستان، ژاپن، آلمان و گرجستان، در این جشنواره حضور داشتهاند را نمایانگر پراکندگی و وسعت آن دانست.
برگزاری جوایز ادبی با استانداردهای موجود، باعث رونق و طراوت فضای کشور و شهر اصفهان خواهد شد
معاون فرهنگی سازمان فرهنگی اجتماعی ورزشی شهرداری اصفهان نیز در ادامه برای بیان اهمیت روایت و داستان، به وجه تمایز انسان از دیگر جانداران اشاره کرد و گفت: تنها انسان است که توانایی جمع شدن در اشل میلیونی را برای نیل به یک هدف مشخص داراست و این توانایی به او مجال ایجاد تمدنهای بزرگ را در طول تاریخ داده است.
رضا روحانی ادامه داد: انسان، تنها موجودی است که میتواند داستان بگوید و همین امر میتواند در عرصههایی فراتر از بحث تخصصی داستان، رمز ماندگاری و پایایی و پویایی آن باشد.
وی، دلایل ورود شهرداری اصفهان و سازمان فرهنگی اجتماعی ورزشی آن را به رویدادهایی مثل جشنواره داستان کوتاه زایندهرود چنین بیان کرد: برگزاری جوایز ادبی با استانداردهای موجود، باعث رونق و طراوت فضای کشور و شهر اصفهان خواهد شد و تعالی کیفی و کمی فرهنگ و خلاقیت را در پی خواهد داشت. از سوی دیگر نام این جشنواره مزین به نام زایندهرود است که نقش غیرقابلانکاری را در شکلگیری ایران مرکزی و اصفهان داشته و دارد و هر اتفاقی که نام زایندهرود را یدک بکشد نیز شایسته التفات است.
روحانی ابراز امیدواری کرد که در آیندهای نزدیک این رود تا ابد همچون گذشته سرشار و پر رونق باشد و برنامههایی از جنس جشنواره داستان کوتاه زایندهرود نیز توسعه بیشتری پیدا کنند.
پس از سخنرانی سیاوش گلشیری،دبیر علمی سومین جشنواره داستان کوتاه زایندهرود، بیانیه هیأت داوران متشکل از احمد ابوالفتحی، اپور بهیان و ابراهیم دمشناس، توسط احمد ابوالفتحی قرائت شد و افراد زیر بهعنوان برگزیدگان بخشهای مختلف این دوره از جشنواره معرفی شدند:
بخش دانشجویان خارج از کشور:
هیأتداوران در این بخش هیچ اثری را شایسته برگزیده شدن ندانستند و تنها داستان «بیه بچم بیه» از حسن قربانی، دانشجوی افغانستانی را شایسته تقدیر معرفی کردند.
بخش آزاد:
رتبه نخست: محمدصادق افشاری برای داستان «پیانیستی در آمریکا مرده است»
رتبه دوم: مرتضی بایگی امان محمد برای داستان «سقوط»
رتبه سوم: اکرم روحی برای داستان «در حنا»
محسن امان وردی، مجتبی مقدم، پدرام حقدوست و رضوان سادات ملکی کوهپایه نیز به ترتیب رتبه چهارم تا هفتم این بخش را از آن خود کردند.
بخش ویژه زایندهرود:
هیأتداوران، دو داستان را بهصورت مشترک بهعنوان برگزیده این بخش اعلام کردند:
معصومه یزدانی پور برای داستان «دو سو کور» و مانا خسروشاهی از کانادا برای داستان «بستری برای خوابیدن»
بخش کوتاه کوتاه:
هیأتداوران در این بخش هیچ اثری را شایسته برگزیده شدن ندانستند و تنها، داستانک «آخرین تصویر» از عرفان امینی، شایسته تقدیر شناخته شد.
جایزه ویژه شهر کتاب اصفهان نیز با حضور الهام شهیدان، نماینده شهر کتاب اصفهان به حمید رضازاده برای داستان «سیمون دوبوآر» اهدا شد.
به گزارش ایسنا، محمود مراثی، رئیس جهاد دانشگاهی واحد اصفهان،مهدی مقدری،عضو شورای شهر اصفهان و فریده روشن، رئیس کمیسیون فرهنگی شورای شهر اصفهان در این آیین حضور داشتند و چند قطعه موسیقی نیز توسط گروه شورانگیز برای حاضران نواخته شد.
نظر شما :